Tiigerkrevetid Parma singiga

Eriti hõrk eelroog Imre Kose retseptivaramust.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

10 toorest hiidkrevetti

5 viilu Parma sinki (Prosciutto di Parma/Prosciutto crudo)

1 sidruni mahl

soola ja musta pipart

Kaste:

80 g apelsinimarmelaadi

1 sl külmpressitud oliiviõli

veerand tšillikauna

paar värsket basiilikulehte

Valmistamine

Puhasta tiigerkrevetid koorikutest, kuid saba jäta alles. Tee kreveti seljale pikilõige ja eemalda must sooleosa. Piserda krevettidele sidrunimahla ja maitsesta pipraga. 

Lõika Parma singi viil pikuti pooleks ja keera krevetile ümber. Küpseta 160-kraadises ahjus 4-5 minutit, kuni krevett muutub heleroosaks ja Parma sink krõbedaks. Jälgi, et krevetid üle ei küpseks, sest see muudab nende liha liialt kummiseks. 

Valmista kaste kvaliteetsest apelsinimarmelaadist, oliiviõlist, hakitud seemneteta tšillist ja basiilikulehtedest. Lase sel pool tundi maitsestuda ja serveeri koos ahjust tulnud krevettidega. 

Retsept on mugandatud Imre Kose raamatust "Naudingute kunst" (2012)

LISA KOMMENTAAR