Lõika kapsas umbes 4 cm pikkusteks ribadeks. Pane kaussi, lisa sool. Kalla peale niipalju vett, et kapsad oleksid kaetud ning lase 4 tundi tõmmata.
Kurna kapsad hoolega, seejärel pigista liigne vedelik välja. Pane kapsas puhtasse kaussi, lisa tšillid ja ingver.
Kuumuta wokis seesamiõli, lisa Sichuani pipraterad ja prae, kuni pipraterad (tegelikult õienupud - vt kokandussõnastikust) värvuvad ja on aromaatsed. Lisa suhkur ja äädikas ning kuumuta keemiseni. Kalla kapsale ja sega hoolega. Kata kauss kaanega ja lase enne serveerimist veel 4 tundi maitsestuda.
Allikas: Chinatown Online (Beijing Style Sweet & Sour Cabbage Salad). Pildi tegi ÜLLEKAS.
Pekingi magushapu kapsasalat
MSG ehk naatriumglutamaadi lisamine on loomulikult rangelt vabatahtlik.