Pekingi magushapu kapsasalat

MSG ehk naatriumglutamaadi lisamine on loomulikult rangelt vabatahtlik.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg hiina kapsast

5 tl soola

3 tk punast tšillikauna õhukeste viiludena

1 sl riivitud ingverijuurt

0.5 tl Sichuani pipart või musta pipart

5 sl suhkrut

5 sl riisiäädikat

4 tl seesamiõli

0.5 tl mononaatriumglutamaati e. maitsetugevdajat (MSG)

Valmistamine

Lõika kapsas umbes 4 cm pikkusteks ribadeks. Pane kaussi, lisa sool. Kalla peale niipalju vett, et kapsad oleksid kaetud ning lase 4 tundi tõmmata.
Kurna kapsad hoolega, seejärel pigista liigne vedelik välja. Pane kapsas puhtasse kaussi, lisa tšillid ja ingver.
Kuumuta wokis seesamiõli, lisa Sichuani pipraterad ja prae, kuni pipraterad (tegelikult õienupud - vt kokandussõnastikust) värvuvad ja on aromaatsed. Lisa suhkur ja äädikas ning kuumuta keemiseni. Kalla kapsale ja sega hoolega. Kata kauss kaanega ja lase enne serveerimist veel 4 tundi maitsestuda.

Allikas: Chinatown Online (Beijing Style Sweet & Sour Cabbage Salad). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 01.11.2012 08:51

Pekingi magushapu kapsasalat sai mul päris vürtsikas. Mulle meeldis. Mees ka sõi ja oli rahul.