Seafilee tai moodi

Taipärane lisand keedetud riisi juurde.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g seafileed

2-3 väiksemat porrut

2-3 küüslauguküünt

0.5-1 punast paprikat või 0.5-1 tl sambal-oelek kastet

võid

musta pipart

1 sl riivitud ingverijuurt või 1 tl ingveripulbrit

1 lihapuljongikuubik

2 dl kookospiima

2 dl maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Lõika seafilee 2 cm paksusteks viiludeks.
Pese porru ja lõika õhukesteks viiludeks. Puhasta paprika seemnetest ning lõika ribadeks.
Prae lihalõigud pannil võis, umbes 3 minutit ühelt ja 3 minut teiselt poolt. Maitsesta soola ja pipraga.
Prae aedvilju paar minutit võis. Maitsesta riivitud ingveriga, murenda juurde puljongikuubik. Lisa kookospiim ja jogurt, tõsta juurde sealihaviilud. Kuumuta keemiseni, maitsesta soolaga ja serveeri kohe koos keedetud riisiga.

NB! Liha võib varem valmis praadida!

Rootsi Arla retsept (Thailändsk fläskfilé), pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 31.08.2010 08:07

Maitsev

Üllekas
postitatud 03.10.2010 09:31

Kookospiima asemel sai kasutatud kookoskoort, kuna esimest lihtsal kodus polnud. Seetõttu jäi söök ilmselt rammusam.