Pardifileed apelsinisalatiga

Nigella Lawsoni retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 pardi rinnafileed (nahaga, a 200 g)

sojakastet

2 seemneteta apelsini

0.5 hakitud punast sibulat

1 värske punane tšillikaun

3-4 sl hakitud värsket koriandrit

2 sl hakitud värsket münti

0.5 laimi

soola

Valmistamine

Tee pardifileedele nahapoolsele küljele umbes 4 diagonaalset sisselõiget. Määri sojakastmega sisse ning aseta ahjuplaadile asetatud metallrestile, nahapool ülal. Küpseta umbes 15-20 minutit 220-kraadise sahjus, kuni nahk on krõbe, aga liha veel pehme ja roosakas.

Samal ajal koori apelsinid – eemalda võimalikult palju valget kihti. Lõika apelsinid ristipidi viiludeks ja siis omakorda väikesteks tükkideks. Lisa hakitud sibul, peenestatud tšillipipar, hakitud koriander ja münt. Maitsesta soolaga ning pigista vähehaaval maitseks juurde laimimahla – salat peab olema terava maitsega, ent mitte üleliia. Sega ja lase enne serveerimist umbes 15 minutit maitsestuda.

Juurde sobivad näiteks munanuudlid.

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta kindlasti nt tamari sojakastet. 

Retsept on Nigella Lawsoni raamatust "How to Eat: The Pleasures and Principles of Good Food" (1998, Duck with orange salsa). Pildi tegi MARI-LIIS.

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 14.04.2010 21:39

Tegin toidu kahest pardifileest, salati ained jäid koguseliselt samaks. Punast sibulat ma ei pannud salatisse. Punase värske tšilli asemel kasutasin East End tšillihelbeid, mis seistes paisusid ja olid siin salatis väga ok. Koriander ja apelsin koos andsid üllatavalt maitsva koosluse, mis sobis väga hästi pardilihaga. Meie jäime väga rahule.