Maroko peedisalat

Kui kasutad keedetud riivitud peeti, siis valmib salat eriti kiiresti.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g pisemaid peete

1 sl suhkrut

1 tl kaneeli

1 sl apelsiniõievett

Valmistamine

Pese peedid hoolega. Kuumuta suur potitäis soolaga maitsestatud vett keemiseni, lisa peedid ja keeda pehmeks - umbes 20-30 minutit, olenevalt suurusest ja värskusest. Pane 2 sl keeduvett kõrvale.

Kasta keedetud peedid külma vee sisse ning koori. Riivi viljaliha või haki väikesteks kuubikuteks.

Lahusta suhkur kõrvalepandud peedikeeduvees, siis lisa kaneel ja apelsiniõievesi. Kalla segu peedile ja hoia serveerimiseni jahedas.

Retsept on Briti ajakirjast Waitrose Food Illustrated (1999; Beetroot Moroccan Salad). Pildi tegi KARIMA.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 30.09.2012 18:29

tehtud aga kas veel teen,hetkel ei oskagi nagu midagi kosta