Kurikuulsa Briti koka Gordon Ramsay retsept.
200 g hästi värsket tuunifileed
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 sl sidrunimahla
1 sl oliiviõli
0.25 värsket kurki
2 sl hakitud värsket koriandrit
12 õhukest viilu pikka saia
soola ja musta pipart
Lõika tuunikala 5 mm kuubikuteks ja pane kaussi.
Sega vürtsköömned 1 sl külma veega pastaks, lisa sidrunimahl ja oliivõli. Sega tuunikala hulka.
Koori kurk, lõika pikuti pooleks ja eemalda seemned. Lõika 5 mm kuubikuteks. Lisa kaussi. Hoia serveerimiseni jahedas.
Määri saiaviilud oliivõliga ja grilli ahjus kuldseks. Lase jahtuda. Jaota tuunikalatartar ilusate kuhilatena saiaviiludele. Serveeri kohe. Gordon Ramsay retsept (The Sunday Times Magazine 24.5.2003, "A Chef For All Seasons", Tuna Tartare with Cumin Dressing). Pildi tegi KARIMA.
väga huvitav ja mõnus vaheldus tuunikalakonservile saial!
Karima foto:
Tuunikalatartar vürtsköömnekastmega
Kurikuulsa Briti koka Gordon Ramsay retsept.