Tuunikalatartar vürtsköömnekastmega

Kurikuulsa Briti koka Gordon Ramsay retsept. 

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

200 g hästi värsket tuunifileed

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

2 sl sidrunimahla

1 sl oliiviõli

0.25 värsket kurki

2 sl hakitud värsket koriandrit

12 õhukest viilu pikka saia

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika tuunikala 5 mm kuubikuteks ja pane kaussi.

Sega vürtsköömned 1 sl külma veega pastaks, lisa sidrunimahl ja oliivõli. Sega tuunikala hulka.

Koori kurk, lõika pikuti pooleks ja eemalda seemned. Lõika 5 mm kuubikuteks. Lisa kaussi. Hoia serveerimiseni jahedas.

Määri saiaviilud oliivõliga ja grilli ahjus kuldseks. Lase jahtuda. Jaota tuunikalatartar ilusate kuhilatena saiaviiludele. Serveeri kohe.

Gordon Ramsay retsept (The Sunday Times Magazine 24.5.2003, "A Chef For All Seasons", Tuna Tartare with Cumin Dressing). Pildi tegi KARIMA.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 01.03.2013 13:20

väga huvitav ja mõnus vaheldus tuunikalakonservile saial!

Pille
postitatud 14.03.2017 08:05

Karima foto: