Lihtsad kalakotletid

Tavaliselt käib Taani kalakotlettide sisse keedetud kartul või siis vähemalt jahu või riivsai. Siin on hästi lihtsad kotletid, mis sobivad gluteenitalumatuse korra. Serveeri kalakotlette näiteks kartulite ja kurgisalatiga.

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500-600 g hakitud kalafileed

1 keskmise suurusega muna

0.5 dl hakitud sibulat

1 dl hakitud värsket tilli

0.25 tl meresoola

purustatud musta pipart

25 g võid

Valmistamine

Puhasta kala hoolikalt luudest, haki peeneks. Sega hakitud kala, muna, sibul ja till, maitsesta julgelt soola ja pipraga (Köögikombainis on seda eriti lihtne teha). Lase hakkmassil külmkapis kaetult seista 15 minutit.

Kuumuta pannil või, vormi hakkmassist väiksed kalakotletid või -kotletikesed ja pruunista tasasel tulel 8-10 minutit, aeg-ajalt kotlette ringi pöörates.

Serveeri näiteks kartulite ja kurgisalatiga

Taani retsept (Karolines Kökken: Fiskefrikadeller, mugandatud), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 19.07.2013 23:20

Head! 12 minutit oli veidi palju küpsemisajaks, minu arvates olid valmis mõned minutid varem :)

Pille
postitatud 26.06.2015 18:49

Tegin neid täna õhtusöögiks. Mul oli umbes 600 g jahutatud tursafileed (PepeKala OÜ). Tilli panin väga lahke käega :)

Pille
postitatud 31.08.2015 22:42

Lisan foto ka:

Kerson
postitatud 30.11.2018 12:11

Meie pere ühed lemmikud! Väga lihtne teha ja maitsevad hästi.

Kristiina
postitatud 18.05.2020 15:09

Tere, kas kala on eelnevalt keedetud või kasutatakse toorest kala liha?

Pille
postitatud 18.05.2020 17:10

Kristiina, siin on kasutatud värsket/toorest kala, aga eks sobib ka keedetud kala, kui Sul peaks seda üle olema.

Helgur
postitatud 19.01.2024 09:39

Minu kalakotletid: