125 g võid
100 g suhkrut
1 muna
150 g toor-tatrajahu
1 tl MEIRA küpsetuspulbrit
100 g hakitud sarapuupähkleid või mandlilaaste
Hõõru või ja suhkur vahule, lisa muna ja vahusta edasi. Lisa küpsetuspulbriga segatud tatrajahu ning siis pähklid/mandlid.
Vormi tainast väikesed pallikesed ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru kahvliga lamedamaks ja küpseta 15-20 minutit 180-kraadises ahjus.
Mugandatud brittide ajakirjast Sainsbury's Magazine (Nutty Butter Cookies). Algretseptis oli suhkrut 150 g.
Küpsised on väga maitsvad, tüüpilise tatra (kui pudru) maitse pole tuntav. Täiesti uus maitsekogemus.
Tõesti üllatavalt head küpsised! Kusjuures meenutavad mingit lapsepõlvemaitset aga mis see võis olla, seda kahjuks ei tea, sest vanasti meil tatrajahu kohe kindlasti kodus ei kasutatud.
Juba homme proovin neid küpsiseid teha, pean vaid poest tatrajahu ostma.
Mina küpsetan juba 3. korda ja eelmisel korral lausa 25 minutit. Siis tulid muredamad. Lisandiks olid sel korral sarapuupähklid ja väikesed kivideta rosinad ( Sultan).
Tegin ilma pähkliteta.Küpsetasin 15 minutit ja ikka läksid liiga kõrbema. Aga muidu olid head. Ei ole üldse aru saada, et tatrajahust.
Väga head! Tegin teist korda mandlilaastudega, igatepidi on supermaitsvad.
Väga vahvad. Kuigi huvitav,et kui küpsemise ajal tuli ahjust ikka sulaselget tatrapudru lõhna,siis küpsiste maitse kuidagi hoopis teisest ooperist. Pähkliteks panin kreeka pähkleid, päris tore kooslus.
Minu retsept neile, kes tahavad nädala portsu dieetküpsist tatrajahust: 500 g valge tatra jahu võib ka harilikku jahu) 1 suur spl. Stevia pulbrit 1 tl. meresoola 3 muna 0,1 l extra virgin oliiviõli 0,1 l valio laktoosivaba piima (võib minna ka rohkem, vastavalt, kui paksu taigna tahate) 0,5 tl soodat 0,5 tl sidrunihapet Valmistamine: Sega ühes kausis jahu, sool, stevia, sidrunihape, sooda. kalla sisse omavahel klopitud munad+õli ja piim (segades kogu aeg). Võta vispel ja klopi ühtlaseks massiks(tainas on päris paks, aga pisut saab kloppida küll). Supilusikaga pane tainas plaadil oleva küsetuspaberi peale pätsikestena (pärast tasanda kahvliga). Küpseta ca 20 minuti 200 C
Mina teen neid veidi lihtsamalt: Segan kokku jahu, suhkru (80g), küpsetuspulbri. Segan lusikaga selle hulka muna ja sulatatud või (pole ju aega oodata, et või pehmeks läheks), seejärel hakitud pähklid. Tõstan küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetan 20 min. Tatrast teeb tatrajahu valmis Vitamix ja vahel asendan 50g tatrajahu kikerhernejahuga (jäävad kergelt nätskemad küpsised). Iga kord maitsevad suurepäraselt :)
Päris head.
Tatraküpsiseid tegin kolmapäeval, kõigile väga meeldisid !
Väga head küpsised, kindlasti teen veel. Mina lisasin veel veidi valge sokolaaditükke ja purustatud mandlilaaste
Õudselt head :) Peale niristasin veel natuke sulatatud šokolaadi :) Teen aga jälle.
Suhkru asemel lisasin natuke üle 100g mett ja kuna polnud kannatust oodata, kuniks või ära sulab, sulatasin pliidil ja lasin enne meega kokku segamist natuke jahtuda. Väga lihtne teha ja aega peaaegu ei võtagi. Ahjus hoidsin 15 minutit ja sulatasin tumedat šokolaadi ka peale. Maitse on jumalik! Uued lemmikud! Soovitan!
Nomnom. Eriti mõnusad, rabedad ja kiire teha. Panin pooleks võid ja kookosrasva. Suhkruks indiaani suhkur.Küpsetuspulbri jätsin ära. Kuna sees kookosrasv, küpsetasin 170 kraadiga. Pruunid nagu piparkoogid. Arvan, et meie pere uued lemmikud. Äitäh!
Teen neid röstimata tatrajahust, mandlilaastudega ja lisan teist samapalju tükeldatud tumedat šokolaadi. Väga head!
Esimene kord tegin originaalretsepti järgi, maitses väga hää! Teine kord ei vaadanud jahu pakendit enne kui see juba võimunasegu hulgas - kokkuvõttes sai ka odrajahust sama head küpsised :) Pähklilistena kasutasin kookoshelbeid, sobib ka!
Ma lisasin mustsõstraid ja mumeelest on sobivad need siia tõesti suurepäraselt. Tatraküpsis on väga hea, kuid võib siiski tunduda pisut kuiv, kuid mõni mahlane mustsõstar muudab küpsise nii mõnusalt mahlaseks ja lisab ka pisut haput magusale.
Väga head küpsised. Tasub unustada võimalikud eelarvamused tatrajahu suhtes.
Olen Friedaga nõus!
Vastavalt ühele kommentaarile riskisin suhkrut 80g panna, ülejäänu osas järgisin retsepti. Väga head (ja magusad) küpsised tulid:)
Tütrele ja minule täitsa maitsesid, ma natu muutsin koostise : suhkru panin poole vähem ja lisasin purustatud rosinad. Võid tundus ka liiga palju. Homme kostitame issit, vaatame mis tema ytleb, poisid loobusid seda söömast.
Väga head küpsised! Panin 80g pruunisuhkurt ja väga magusad tulid, paneks teinekord isegi vähem :)
EI OLE tavalise TATRA MAITSEGA
Ei ole? Noh, parem, kui tatramaitsega sa mõtlesid? Väga hea retsept muidu, tervislik ka!
suhkrurt panin vähem, 80grammi. Tulid väga head rabedad! nämm!
Omapoolsete muudatuste tulemusena on küpsised ka laktoosevabad, sest või asendasin rafineeritud kookosrasvaga. Lisasin röstitud maapähkleid, mis minu meelest tatrajahuga suurepäraselt sobivad. Ja kaneeli.
Muidu head aga mina tundsin nt kakaost puudust. Shokohooliku mõtted :)
Helle, väga põnev, pole siin ise kunagi kakao peale mõelnud, aga miks mitte :)
Miks jagada ei saa???
Siit otse ei saa, aga URL-aadressist copy-paste saab ikka teha :)
Tatraküpsised mandlite või pähklitega
Tatrajahust gluteenivabad küpsised. Fotol on mandlilaastudega variant.
Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust.