Õhuline põldmarjavaht

Hilissuvel valmivatest põldmarjadest saab teha lihtsa, ent kaunivärvilise ja maitsva marjavahu. Kui serveerid seda lastele, siis jäta konjak lisamata.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g küpseid põldmurakaid e. põldmarju või põõsasmurakaid

40 g suhkrut (u 0.5 dl)

0.25 sidrunit

2 dl 35% rõõska koort

1 sl konjakit

Valmistamine

Tambi põldmarjad suhkru, sidrunimahla ja -koorega katki.

Vahusta rõõsk koor pehmetipuliseks vahuks, siis sega põldmarjasegu hulka ning jätka vahustamist, kuni segu on parajalt paks ja õhuline.

Jaota magustoidupokaalidesse ja kaunista põldmarjade ning nt melissi- või mündilehekestega.

Serveeri kohe või hoia serveerimiseni jahedas.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Kokkamas95
postitatud 28.02.2010 17:45

Tegin seda ja kõik ,kes sõid kiitsid. Maitsev õhuline magustoit.