Hilissuvel valmivatest põldmarjadest saab teha lihtsa, ent kaunivärvilise ja maitsva marjavahu. Kui serveerid seda lastele, siis jäta konjak lisamata.
150 g küpseid põldmurakaid e. põldmarju või põõsasmurakaid
40 g suhkrut (u 0.5 dl)
0.25 sidrunit
2 dl 35% rõõska koort
1 sl konjakit
Tambi põldmarjad suhkru, sidrunimahla ja -koorega katki.
Vahusta rõõsk koor pehmetipuliseks vahuks, siis sega põldmarjasegu hulka ning jätka vahustamist, kuni segu on parajalt paks ja õhuline.
Jaota magustoidupokaalidesse ja kaunista põldmarjade ning nt melissi- või mündilehekestega.
Serveeri kohe või hoia serveerimiseni jahedas.
Tegin seda ja kõik ,kes sõid kiitsid. Maitsev õhuline magustoit.
Õhuline põldmarjavaht
Hilissuvel valmivatest põldmarjadest saab teha lihtsa, ent kaunivärvilise ja maitsva marjavahu. Kui serveerid seda lastele, siis jäta konjak lisamata.