Kodujuustu-munavõi

Serveeri kodujuustu-munavõid leiva, kreekerküpsiste, keedetud kartulite, karjala pirukate, kartulikaraskite jms juurde. Kodujuustu asemel võid kasutada ka teralist kohupiima.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 keedetud muna

100 g pehmet võid

200 g kodujuustu

maitseks (helbelist) meresoola

hakitud värsket murulauku või peterselli

Valmistamine

Kõige parem on kasutada veidi jahtunud värskeltkeedetud mune.

Koori munad, eralda kollased valgetest. Hõõru kausis toasoe või ja munakollased ühtlaseks. Sega juurde hakitud munavalge ja kodujuust, maitsesta soolaga ning klopi ühtlaseks.

Munavõi säilib kenasti külmkapis, kuid parim on see siiski toasoojalt ja värskelt valmistatuna. Kui oled munavõi külmkappi hoiule pannud, siis tõsta see veerand tundi enne serveerimist tuppa pehmenema.

LISA KOMMENTAAR

Elis
postitatud 05.04.2010 19:56

väga maitsev sai

Piret
postitatud 15.01.2012 19:25

röstsaia või karjala pirukaga väga hea!

Natella K @ FB
postitatud 20.02.2014 09:04

Tegin ikka valmis mõtlesin , et söön veidi. Eksisin sai otsas ja või otsas . Hüvasti dieet. No nii maitsev oli.

Hexy
postitatud 25.07.2016 08:35

Mule maitses. Ma arvasin, et jääb tugevam kodujuustu maitse, aga ei.

Pille
postitatud 25.07.2016 10:13

Tore, et meeldis, Hexy. Eks kodujuust ongi ju üsna maheda maitsega, siin annab pigem pehmust juurde ja mahendab munamaitset.

Kats
postitatud 17.04.2017 08:03

Soovitus: lisage veel marineeritud kurgi tükikesi. Need sobivad ideaalselt! Olen aastaid nii söönud! Kodujuustu asemel sobib ka kohupiim. Ja selle "rohelise" asemel kasutaks tilli. Mina kutsun seda valgulaksuks. Kodujuust ja muna on hästi valgurikkad ja kõik koostisosad annavad vähe kaloreid. Super!