Vahtratrummid

Sellised pooleks murtud kanatiivad on inglise keeles 'drumette' ehk 'drummie' - siit siis eestikeelne mugandus 'trummid' (vrdl. kanakoib = 'drumstick')

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

umbes 20 pooleks murtud kanatiiba

4 sl vahtrasiirupit või vedelat mett

4 sl magusat tšillikastet

2 sl hakitud värsket murulauku

1 sl sojakastet

0,5 tl sinepipulbrit

0,25 tl Cayenne'i pipart soovi korral

Valmistamine

Murra kanatiivad pooleks.

Sega kõik ained peale kanatiibade.

Laota kanatiivad kuivale 40x25 cm ahjuplaadile, kalla siirupisegu kanatiibadele. Pööra kanatiibu ringi, nii et need üleni seguga kaetud oleks.

Küpseta 200-kraadises ahjus 45-55 minutit, poole küpsetamise ajal kanatiibu ringi pöörates ja siirupiseguga niisutades.

Kanatiivad on valmis siis, kui neid torgates eralduv lihamahl enam roosa ei ole.

Serveeri pannile eraldunud kastmega.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega sojakastet.

Loe veel:

Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 10.09.2011 22:45

Vahtratrummid olid väga head! Teen kindlasti veel! Kasutasin vahtrasiirupit. Mees nokkis panni ka puhtaks :)