100 g riisinuudleid või munanuudleid
750 g värsket spinatit
1 sl õli
(soovitavalt maapähkliõli )
2 sl jämedalt hakitud küüslauku
1 sl heledat sojakastet
2 tl tšillikastet
Pese spinat hoolega, eemalda varred.
Leota riisinuudleid soojas vees 25 minutit, siis nõruta sõelal.
Kui kasutad kuivatatud munanuudleid, siis keeda neid 3-4 minutit keevas vees, nõruta ja pane kuni tarvitamiseni külma vette.
Kuumuta vokkpann või suur praepann, lisa õli. Lisa küüslauk ja spinat ning prae pidevalt segades 2 minutit, kuni spinatilehed on üleni õlised.
Kui spinat on 'kokku kukkunud' (st umbes kolmandik esialgsest mahust), lisa nõrutatud nuudlid, sojakaste, tšillikaste ja kuumuta pidevalt segades veel 4 minutit.
Jaota nuudlid taldrikutele (eralduv vedelik viska minema) ja serveeri kas kuumalt või külmalt.
Ken Homi retsept, pildi tegi TSHEBURASHKA.
Kuna mul oli 100-grammine karp spinatilehti, siis sinna juurde napilt 2 spl nuudleid panna tundus mulle lihtsalt liiga vähe. Panin ca 50-75 grammi (Santa Maria vokimunanuudlid). Aga väga hea tuli välja :)
Spinatinuudlid
Sobib lisandiks erinevate kana- ja kalaroogade juurde.