Kukeseenemääre

Nõrutatud kreeka või türgi jogurtist määre värsketest või külmutatud kukeseentest.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

5 dl maitsestamata jogurtit

1 väike sibul

250 g värskeid või praetud ja külmutatud kukeseeni

1 tl soola

Valmistamine

Vooderda suur sõel niiske marliga. Kalla jogurt sõelale, aseta see sügavale kausile, kata taldrikuga ning pane jahedasse. Nõruta 24 tundi, kuni jogurt on muutunud toorjuustuks.

Haki kukeseened peeneks ja prae neid vähese õliga (ära kõrveta ega rösti, need peavad olema mahlased).

Tükelda sibul, ning lisa toorjuustule koos seentega ja soolaga. Sega korralikult. Hoia külmas.

Parima maitse saab määrdejuust järgmiseks päevaks.

100 g toodet sisaldab ligikaudu 60 kcal energiat.
Vaatamata vähesele energiahulgale, sisaldab 100 g määrdejuustu peaaegu kolmandiku päevasest valguvajadusest.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa. (Kahjuks pole kirjas, kust retsept pärit on, vabandused)

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 25.07.2021 15:43

Mõnus leivamääre. Ma ei viitsinud jogurti nõrutamisega jännata, võtsin kohe maitsestamata toorjuustu.

Pille
postitatud 25.07.2021 15:51

Kasutaja Kokkamas95 saatis 2012. aastal sellise pildi: