Rohelised läätsed tomatikastmes

See roog on maitsev nii kuumalt kui külmalt.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

5 sl külmpressitud oliiviõli

2 purustatud küüslauguküünt

3 kooritud ja tükeldatud tomatit

125 g suuri rohelisi või pruune läätsesid

3.5 dl vett

soola ja musta pipart

korralik peotäis hakitud siledalehelist peterselli

Valmistamine

Kuumuta küüslauku veidi 2 sl õlis, kuni see mõnusalt lõhnab.

Lisa tomatid ning kuumuta 3 minutit.

Lisa läätsed ja vesi. Sega ning hauta kaanega potis tasasel tulel 30-40 minutit, kuni läätsed on küpsed. Hautamise lõpu poole maitsesta soola ja pipraga, vajadusel lisa veidi vett.

Vahetult enne serveerimist lisa petersell ning 3 sl õli.

Retsept on Claudia Rodeni raamatust "Tamarind & Saffron" (Green lentils in tomato sauce). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 03.10.2010 09:18

Täitsa mõnus läätseroog.