Hiina ploomikaste

Hiinas populaarne ploomikaste (苏梅酱) on magushapu ja viskoosne. Paku dipikastmena erinevate frititud roogade juurde (nt kevadrullid, munarullid, nuudlid, frititud kanapallid, Pekingi part).
Siin üks versioon sellest kastmest.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 dl kuivatatud ploome

5 dl vett

1 sl purustatud küüslauku

1.5 dl sojakastet

1.5 dl kuiva šerrit

Valmistamine

Sega potis kuivatatud ploomid, vesi ja küüslauk. Kuumuta keemiseni ja hauta tasasel tulel 10-15 minutit, kuni kaste pakseneb. 

Lisa sojakaste ja šerri. Püreesta.

Nipid ja soovitused:

Retsept on mugandatud Victoria Wise & Susanna Hoffman'i raamatust "Good & Plenty: America's New Home Cooking". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Triinpvr
postitatud 13.03.2010 22:22

Kaste on väga hea. See võib olla minu kiiks aga mulle tundub, et peale seda kui see üleöö külmkapis seisis läks paremaks :)

Ilse
postitatud 11.04.2016 14:12

Triinpvr, ei ole Sinu kiiks:) Läheb jah seistes paremaks. Mul on nüüd juba nädal kindlasti külmikus seisnud ja väga maitsev.

Ilse
postitatud 16.10.2018 12:38

See on üks väga hea hiina ploomikastme retsept. Mina kasutan šerri asemel mirinit ja super !