Saiakaste

Bread sauce on populaarne kaste Suurbritannias. Serveeri seda soojalt erinevate liharoogade juurde. 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

6 tera nelki

3 dl piima

0.75 dl 35% rõõska koort

1 sl võid

6 tera musta pipart

2 loorberilehte

100 g pehmet saiapuru (koorikuta!)

riivitud muskaatpähklit

meresoola

Valmistamine

Torka nelgid sibula sisse. Pane "nelgisibul", piim, rõõsk koor, pipraterad ja loorberilehed potti. Kuumuta keemiseni, siis keera tuli kinni ja lase piimal 30 minutit maitsestuda. 

Kurna läbi sõela, piim pane uuesti potti. Sega juurde saiapuru, kuumuta uuesti keemiseni. Keeda tasasel tulel mõned minutid - kui kaste liiga paks tundub, siis lisa veel piima. 

Sega juurde või, maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Serveeri kastmekannus või kausis. 

Soovi korral pane kaste kuni kuuks ajaks sügavkülma. 

LISA KOMMENTAAR