Krevetid

Juhised värskete krevettide valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg terveid krevette

1,5 l vett

3 sl soola

4-6 tillioksa

Valmistamine

Loputa krevetid jooksva külma vee all. 

Kuumuta vesi keemiseni, lisa sool ja till. Lisa krevetid, keeda minut aega, aeg-ajalt segades. Võta pott tulelt ja lase krevettidel keeduleemes maitsestuda veerand tundi.

Kalla krevetid sõelale, nõruta hoolikalt. Serveeri soojalt. 

Kõrvale paku: külma võid, röstsaia või krõbeda koorikuga juuretisesaia (köömneteta!), jahutatud valget veini või õlu. Ära unusta salvrätikuid ja sõrmede loputamiseks kausikesi veega!

LISA KOMMENTAAR