Leibjuust

Leibjuust on pärit laplaste köögist. Kuigi seda saab ka Eestis osta, siis siinkohal juhised leibjuustu valmistamiseks kodusel teel.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

1 l 10% rõõska koort

5 dl 10%-list hapukoort

1 tl soola

Valmistamine

Sega omavahel rõõsk koor, hapukoor ja sool. Kuumuta tasasel tulel, kuni segu kalgendub. Tõsta pott tulelt ja pane segu sõelale nõrguma.
Suru saadud juustumass fooliumiga kaetud ahjuplaadile umbes 1 cm paksuseks kihiks.
Aseta ahjuplaat kuuma grillahju (umbes 20 cm kaugusele grillist) ja küpseta, kuni juustupind muutub tumedatäpiliseks. Keera juust ringi ja grilli ka teine pool täpiliseks.

Eesti ajakirjandusest pärit retsept. Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

k2q
postitatud 26.01.2009 23:00

Proovisin nüüd selle juustu tegemise ära ja maitselt on täpselt nagu poe oma, ainukese vahega, et mul neid pruune laike küll küpsetamisega ei tulnud. Kriuksub ka vingemalt kui poe oma :P

Zoozi
postitatud 25.05.2009 07:42

Ei tulnud kõige paremini välja. Ei saanud kohe pihta, millal kalgenduma hakkab (ootasin selliseid suuremaid tükke, aga neid ei tulnud.tuli selline paksem mass - ah ma ei oskagi seletada) ja ahjus laiguliseks ei küpsenud ja kriuksu oli vähe, aga maitse oli nagu päris ja palju oli ka :) Sai ikka isu täis söödud. Kindlasti proovin varsti veel, pean selle tegemise selgeks saama.