Porgandikuklid

Soovi korral või enne küpsetamist kukleid pintseldada vee, muna, sulavõi või rõõsa koorega. Kaunistuseks võid kuklitele puistata mooni-, seesami- või päevalilleseemneid. Kukleid võid maitsestada peenestatud aniisi, köömnete või apteegitilliseemnetega.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

5 dl käesooja vett või piima

50 g värsket pärmi

1 sl suhkrut või siirupit

1 tl soola

3-4 tk riivitud porgandit

9 dl kuklijahu (vajadusel rohkem)

2 sl õli

Valmistamine

Lahusta pärm käesoojas vees või piimas. Lisa suhkur või siirup, sool ja riivitud porgand. Lisa vähehaaval jahu ja sõtku ühtlane tainas. Sõtkumise lõpupoole lisa õli. Lase tainal soojas kahekordseks kerkida.
Jaota tainas kaheks, veereta kumbki tükk pikaks rulliks ja jaota 12-ks tükiks. Veereta tainatükid kukliteks ja lase ahjuplaadil puhta rätiku all veel kerkida. Küpseta 250-kraadises ahjus 10 minutit.

Soomes populaarne kuklijahusegu ("sämpyläjauho") on tavaline nisujahu, millele on lisatud 25-30% ulatuses täisteranisujahu. Loe lähemalt Nami-Nami kokandussõnastikust.

Soome retsept (Porkkanasämpylät). Pildi tegi LIILIA.
LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 26.04.2010 22:34

väga mõnusad, kuigi soola või suhkrut võiks veidi rohkem panna- magedad olid