3 sl oliiviõli
1 sibul
5 nelki
500 g kanamaksa
0.5 tl jahvatatud vürtspipart
0.25 tl purustatud musta pipart
3-4 purustatud küüslauguküünt
1 sidruni mahl
2 sl hakitud värsket koriandrit
Lõika kanamaksad väiksemaks (nt kaheks-kolmeks tükiks).
Koori sibul, torka nelgid sibula sisse. Kuumuta õli ja “nelgisibul” suurel praepannil mõõdukalt tugeval kuumusel.
Kui õli on kuum, siis lisa ettevalmistatud kanamaks ja prae 3-4 minutit aeg-ajalt segades.
Maitsesta vürtspipra-soola-pipra seguga. Lisa sidrunimahl ja hakitud küüslauk, sega läbi ning kuumuta minut aega.
Puista peale hakitud koriander ja serveeri.
Anissa Helou retsept, mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Maks on senini minu jaoks selline teisejärguline toiduaine olnud, aga tegelt tuleb lihtsalt tunnistada, et ma polnud lihtsalt enda jaoks seda õiget veel saanud. Tulemus on väga mahlane, suussulav (jah, just nimelt- maks ja sulab suus) ja lihtsalt taevalik!
Minu selle aasta suurim maitseüllatus. Ma pole kunagi maksa sidruni ja retseptis olevate maitseainetega maitsestanud ja tulemus oli niivõrd hea, et lausa sõnu ei jätku. Ülivõrdes maitsev! Kindlalt kordamisele minev retsept. :))
Toda mezze-maksa oli mul au nami Liibanoni-õhtul valmistada ja oli ikka hea amps küll!
Pille, aitäh! Olen seda nüüd mitu-mitu korda korranud ja varieerinud - väga maitseb.
Igati mõnus amps. Lihtne valmistada jõuab isegi mängleva kergusega lauale sättida pärast kiiremaid suusatiire. Järgmine kord jätan nelgid sibulasse torkimatta. Kuna kasutasin vürtspipra asemel 7 -vürtsi segu ( seal on ka nelk sees) tundus see etapp mittevajalik. Vürtsisegu panin ka tunduvalt rohkem, kui esialgses retseptis kirjas. Sibulatki võiks järgmine kord rohkem olla, see oli sööjate kommentaar.
õhtuks teen seda endale,see on nii hea lisan palju peterselli ja kikerherneid nämma
Praetud kanamaks Liibanoni moodi
Vürtsidega praetud kanamaks on Liibanoni mezze-laual väga levinud. Kanamaksa tuleks kuumal pannil praadida nii kaua, et see jääks seest veel kergelt roosakas - liigsel kuumutamisel muutub maks tuimaks.
Värske koriandri, küüslaugu ja sidrunimahla lisamine praadimise lõppfaasis annab roale veidi särtsu.
Serveeri kuumalt või soojalt.