750 g kana (kintsu)fileed
0.25 hakitud sibulat
2 purustatud küüslauguküünt
1 sl riivitud ingverijuurt
2 sl sidrunimahla
3 tl jahvatatud koriandriseemneid
3 tl jahvatatud vürtsköömneid
3 tl garam masalat
1 dl maitsestamata jogurtit
1 tl soola
Pane 12 bambusevarrast vette ligunema.
Lõika kana 3 cm kuubikuteks.
Peenesta sibul, küüslauk, ingverijuur, sidrunimahl ja maitseained köögikombainis ühtlaseks. Lisa jogurt ja sega ühtlaseks.
Lüki kanatükid varraste otsa. Aseta vardad suurde ahjuvormi.
Kata kanavardad maitseseguga. Marineeri jahedas vähemalt paar tundi, soovitavalt üleöö või isegi 1-2 päeva.
Grilli marineeritud kanavardad sütel või prae suurel hästiõlitatud pannil küpseks.
Retsept on raamatust "Könemann Confident Cooking Classic Essential Curries" (Chicken tikka). Pildi tegi ÜLLEKAS.
Tõeliselt mõnus vürtsine suutäis peale seapraadi ja hapukapsaid! Kindlasti laske vähemalt ööpäev marinaadis seista.Soovitan soojalt!
Jällegi mulle meeldis, kuigi oli päris vürtsikas. Just see, mida praegu vaja. Lastele väga peale ei läinud. Kuid järgmisel päeval jääke söödes olid nemad ka platsis ja sobis ka neile :)
Kana Tikka