Lõika pommud 5 mm paksusteks viiludeks, maitsesta soola ja pipraga. Prae kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks. Praetud pommuviilud tõsta taldrikule ootama.
Kui pommud on praetud, siis lõika lihatomatid samuti 5 mm viiludeks.
Haki küüslauk, till ja koriander.
Nüüd võid vormiroa valmis laduda. Aseta kausi või vormi põhja kiht pommusid, siis kiht tomateid. Maitsesta soola-pipraga, puista peale hakitud küüslauku ja maitserohelist. Jätka ladumist, kõige peale jääb tomat ja maitseroheline.
Kata vorm fooliumiga ja lase pommudel jahtuda. Siis tõsta külmkappi 24 tunniks maitsestuma.
See on väga maitsev ja värske lisand igasugu lihatoitude juurde. Kindlasti sobib ka eelroaks. Ma surusin vormi pealt kergelt kokku ja panin lõikelaua raskuseks peale enne külmkappi panemist. .
Pommuvorm tomatitega
Eri Klas jagas retsepti ühes 2006. a. Oma Maitses, siin minu jaoks veidi loogilisemal kujul kirja panduna :)