Üks klassikaline soolane suupiste, mis maitseb hea koos rukkileivaga. Ent heeringat võib serveerida ka kuumade keedetud kartulite kõrvale.
4 õrnsoolatud heeringafileed
2 sibulat
2 dl hapukoort
1 tl sinepit soovi korral
suhkrut, soola ja musta pipart
2 keedetud muna
värsket tilli või rohelist sibulat
Lõika soolaheeringafileed 2x3 cm suurusteks tükkideks ja pane sobiva suurusega vaagnale.
Koori sibul, haki peeneks või lõika õhukesteks ratasteks. Laota kalatükkidele.
Maitsesta hapukoor sinepi, soola, suhkru ja pipraga. Tõsta heeringa- ja sibulatükkidele.
Kaunista rohelise sibula või tilliga ja hakitud või riivitud munaga.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Supper hea!
Tahaks eesti leipa aga elan soomes (selle pärast mõned sõnad on kirjutatud valesti) :((
Heeringas hapukoorega
Üks klassikaline soolane suupiste, mis maitseb hea koos rukkileivaga. Ent heeringat võib serveerida ka kuumade keedetud kartulite kõrvale.