Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Maitsev ja mahlane tuunikalatort

Hästi maitsev ja lihtne võileivatort, mida mulle meeldib teha täistera-röstsaiaga.  Kokkupanek võtab vähe aega ja kaunistamine on samuti kiire, nii et tasub proovida. Lase tordil 24 tundi külmkapis maitsestuda, siis saad parajalt mahlase võileivatordi.

kaheteistkümnele
  • 24 viilu vormi- või röstsaia (võib olla täistera)
  • Täidis:
    • 2 veega tuunikalakonservi (soovitavalt tükke, mitte purustatud)
    • 1 keskmise suurusega porru (ainult valge ja heleroheline osa)
    • 2 keedetud muna
    • 200 g Jaani Provansaali majoneesi
    • 150 g hapukoort
    • piprasegu
    • soola
  • Peale:
    • 150 g majoneesi või hapukoore-majoneesi segu
  • Kaunistuseks:

Lõika porru pikuti pooleks, vajadusel pese mullast puhtaks. Lõika õhukesteks viiludeks. Haki keedetud munad. Nõruta tuunikalakonservid, suru kahvliga katki. 

Sega porru, munad, tuunikala. Sega juurde majonees ja hapukoor, maitsesta pipra ja soolaga. Kui täidis tundub kuivavõitu, võid veel majoneesi või hapukoort lisada. 

Soovi korral eemalda saiaviiludelt koorikud (mina seda tavaliselt ei tee). Aseta serveerimisalusele 2x3 saiaviilu kenasti teineteise kõrvale. Kata poole täidisega, lao uus kiht saiaviile ja kata ülejäänud täidisega.Lõpuks laota peale veel kiht saiaviile.

Kata tort toidukilega ning pane vähemalt 4 tunniks, soovitavalt järgmise päevani, külmkappi maitsestuma. 

Kaunista vahetult enne serveerimist.

Määri tort pealt ja külgedelt majoneesi või hapukoore-majoneesiseguga kokku. Küljed kaunista nt hakitud peterselli või lehtsalatiribadega. 

Peale meeldib mulle panna peenikeste diagonaaltriipudena jämedalt riivitud kurki, munavalgeid ja munakollaseid. 

Algidee: ajakirja Pere ja Kodu retseptileht "Pereköök" (November 2000), aga aastate jooksul on seda kõvasti kohendatud. 

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Eelroog/kerge eine
Segamine
  • Võileivad ja wrapid
  • Kala ja mereannid
30 minutit + üleöö jahedas


Kommentaarid:

(2.01.2008 11:12:58)
Täidis oli super. Majoneesi maitse oli pisut tunda. Katte võiks teha hapukoorega pooleks, usun, et siis tuleks pisut leebema maitsega. Kurk-muna-paprika kaunistus võiks pisut teise kujundusega olla. Pildiloleva mustriga oli võimalus võtta muna paprika või kurgiga kaetud tükk, polnud võimalust võtta tükki kus pisut kõike oleks.

Aga kokkuvõttes oli väga hea.
Erki
(20.08.2005 21:09:06)
Tõesti väga hea ja maitsev. Pakkusime seda oma pulmas ja oli esimene roog, mis laualt kadus:)
Ruth
(24.08.2005 11:07:10)
Kümnest inimesest üheksa võtsid teise tüki veel! Üks oli dieedil. :)
Kristi
(11.04.2006 13:34:23)
see on ju superlahe võileivatort.
Juta
(24.05.2008 14:11:49)
Lugedes Erki kommentaari: majoneesi võib segada vahukoorega, siis saab mahedama maitse :)
Dee
(24.09.2009 15:41:14)
Proovisin ka: superlihtne ja kõik jäid väga rahule :) Kaunistuseks lisasin veel krevette, avokaadot ja laimiviile. Pildilolevat tordikaunistuste jaotust soovitan samuti muuta selliselt, et igale torditükile jääks erinevat katet.
Mia
(19.10.2010 16:44:49)
Üks lemmikuid võileivatorte! Lihtne valmistada.
Liisi
(10.04.2011 14:09:50)
Küllaltki soodne ja väga maitsev tort. Ilusama tulemuse saab, kui laotada saiaviilud lehtsalatile (aga kui kandik on ilus ja lahe, nagu mul üks on, siis puudub vajadus) ja isklikult olen kaunistanud samade asjadega aga diagonaalsete ja kitsamate triipudega, abivahendiks joonlaud, mille siis enne ja pärast pesen (siis saab vähemalt 2-3 erinevat kaunistust ühe tüki peale). Küljed olen katnud noa abil majoneesiga ja majoneesi külge kinnitanud ;D õhukesed kurgiviilud.
Astrid
(16.12.2011 13:02:27)
See on tõesti väga maitsev. Mina kaunistan samuti diagonaaltriipudega pealt. Küljed ja pealt ääred teen kurgiviiludega.
Piret
(12.03.2012 22:28:49)
Maitse nagu üliheal ja suurel võisaial.
Tegin küll retseptist väiksema koguse, üksteise kõrvale panin vaid kolm viilu saia, aga oleme seda üsna pikalt söönud ja natukene on isegi veel alles. Teinekord vaid meile kahele teen kindlasti veel väiksema, aga see oleks kindlasti midagi huvitavat, mida külalistele pakkuda.
Gretithy
(10.02.2013 9:44:21)
Väga maitsev tort! Isegi ilma munata on väga maitsev. Nimelt suutsin ma munanduse ära unustada suures tegemise tuhinas, aga maitse sellest ei kannatanud.
Kuna tort pidi lauale minema kohe, siis kasutasin puljongiga pintseldamise trikki. Inimesed sõid ja kiitsid ja tahtsid lisa :)
Mamm
(24.08.2013 8:57:10)
Selle retsepti jaoks läheb ju saiaviile 3 kihti, ehk 18 viilu. Või on mõeldud täidist kolme kihi jaoks.
amy
(27.01.2014 21:12:47)
Ma teen seda võileivatorti juba mitmeid kordi ning igakord olen suure kiituse osaliseks saanud. Väga maitsev ja samas nii lihtne teha!
Vike

Kommenteeri