Prae peekoniviilud krõbedaks, siis lõika tükkideks. Tükelda tomatid, sega väikeses kausis majoneesiga ja lase 10 minutit tõmmata - majonees ja tomatitest eralduv vedelik moodustavad salatikastme.
Sega salatilehed, tomatid ja avokaadotükid omavahel, maitsesta soola-pipraga ning puista peale peekonitükid. Serveeri.
Variatsioonid samal teemal:
Lisa röstitud saiakuubikuid (algselt ju tegemist võileivaga) - siis pole see küll enam gluteenivaba. Saiakuubikud (eriti hästi sobib tükeldatud pikk sai e. baguette) võid koos peekoniviiludega ahju küpsema panna.
Vedelda majoneesi näiteks lusikatäie või paari petipiima või keefiriga.
Munavaba versiooni jaoks kasuta munavaba majoneesi.
Lahjema kastme jaoks asenda osa majoneesist maitsestamata jogurtiga.
Kasuta väikeste Roma tomatite asemel poolitatud kirsstomateid.
Iseenesest väga hea salat, kuigi tahaksin vist majoneesi asemel veidi lahjemat kastet. Pean proovima seda antud nippi, et majoneesile jogurtit/keefirit juurde segada.
BLT salat
BLT ehk bacon-lettuce-tomato on populaarne võileib (vt retsepti siin). Samad komponendid sobivad imehästi ka salatisse!