BLT salat

BLT ehk bacon-lettuce-tomato on populaarne võileib (vt retsepti siin). Samad komponendid sobivad imehästi ka salatisse! 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

12 viilu taisemat peekonit

4 tomatit (nt Roma)

4 sl (väherasvast) majoneesi

soola ja musta pipart

1.5 l ribadeks lõigatud lehtsalatit - nt

rooma salatit või jääsalatit

1-2 tükeldatud küpset avokaadot soovi korral

Valmistamine

Prae peekoniviilud krõbedaks, siis lõika tükkideks. Tükelda tomatid, sega väikeses kausis majoneesiga ja lase 10 minutit tõmmata - majonees ja tomatitest eralduv vedelik moodustavad salatikastme. 

Sega salatilehed, tomatid ja avokaadotükid omavahel, maitsesta soola-pipraga ning puista peale peekonitükid. Serveeri.

Variatsioonid samal teemal:

  • Lisa röstitud saiakuubikuid (algselt ju tegemist võileivaga) - siis pole see küll enam gluteenivaba. Saiakuubikud (eriti hästi sobib tükeldatud pikk sai e. baguette) võid koos peekoniviiludega ahju küpsema panna. 
  • Vedelda majoneesi näiteks lusikatäie või paari petipiima või keefiriga.
  • Munavaba versiooni jaoks kasuta munavaba majoneesi. 
  • Lahjema kastme jaoks asenda osa majoneesist maitsestamata jogurtiga. 
  • Kasuta väikeste Roma tomatite asemel poolitatud kirsstomateid. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Skinny Taste blogist. Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Martiina

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 06.04.2017 12:32

Iseenesest väga hea salat, kuigi tahaksin vist majoneesi asemel veidi lahjemat kastet. Pean proovima seda antud nippi, et majoneesile jogurtit/keefirit juurde segada.