Apteegitill kõva juustuga

Ahjus küpsetatud apteegitill ehk fenkol itaaliapäraselt. Kasuta lehmapiimast Parmesani või lambapiimast Pecorino't.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 apteegitillimugulat

100 g riivitud Parmesani või Pecorino Romano juustu

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. 

Lõika apteegitillimugul pooleks, eemalda välimine kõva kiht. Lõika apteegitillipoolikud omakorda pooleks, eemalda puine varreots. Siis lõika apteegitillid 5-6 mm viiludeks. 

Pane apteegitilliviilud kaussi, sega juurde ülejäänud ained. Tõsta ahjuvormi (u 25 cm läbimõõduga) ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Poole küpsetamise ajal pööra apteegitilliviile, et need ühtlasemalt küpseks. 

Retsept on mu hea tuttava, Roomas elava ameeriklanna Elizabeth Minchilli blogist

LISA KOMMENTAAR