Napoleoni-rull

Krutskiga Napoleon, mugandatud ühest vene blogist. 

Kogus
kümnele kuni viieteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g lehttainast

Kreem:

400 g toasooja koorevõid

400 g suhkruga kondenspiima

2-3 sl head konjakit või brändit

Valmistamine

Lõika lehttainas u 25 cm pikkusteks ja 1 cm laiusteks ribadeks. Tõsta ribad ahjuplaadile ning küpseta 200kraadises ahjus kuldseks ja krõbedaks. Võta välja, lase jahtuda. 

Hõõru toasoe või mikseriga kohevaks. Lisa kondenspiim ja klopi/mikserda korralikult läbi. Maitsesta konjaki või brändiga, sega uuesti. 

Pane mõned lehttainakõrsikud kaunistamiseks kõrvale. 

Võta suur toidukiletükk, määri sellele veidi võikreemi - umbes nii palju, et 5-6 kõrsikut mahuks kenasti üksteise kõrvale (veidi ruumi jäta vahele) ja oleksid üleni võikreemi peal. Siis määri peale kiht võikreemi, siis kõrsikuid, siis kreemi, siis kõrsikud. Kõige peale kreemi. Keera tort toidukile abil rulliks, suru tugevasti kokku ja pane toidukilesse keeratult vähemalt järgmise päevani külmkappi ootama. 

Enne serveerimist pudista kõrvale pandud kõrsikud tükkideks. Võta Napoleoni-rull toidukilest ettevaatlikult välja, kata üleni kõrsikupuruga. Lõika viiludeks ja serveeri. 

Inspiratsioon: Cood-Cook.ru (sealt näete ka häid samm-sammult pilte). 

LISA KOMMENTAAR

Kärt
postitatud 22.02.2015 15:37

Palju seda jagub/mitmele umbes?

Pille
postitatud 22.02.2015 16:50

Kärt, see on väga-väga magus, aga silma järgi hinnates saaks 10-15 külalist söönuks küll - oleneb, kui paksud viilud lõigata ja mitu viilu süüa :)

Teevi
postitatud 27.02.2015 11:28

Mina katsetasin seda teha kolmapäeval. Seejärel otsustasin, et hoian seda mõned päevad külmkapis ja testin oma kannatlikkust. Plaanis on homme lahti lõigata :) Kreemi tegin aga teistsuguse, sest võikreem väga ei istu.