Grillitud Pekingi kapsas sinihallitusjuustukastmega

Põnev eelroog, mille võib valmistada meelepärase sinihallitusjuustuga. Vali võimalikult krõmps ja tugev kapsapea, seda on lihtsam grillida.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kena krõmps Pekingi kapsas

oliiviõli

meresoolahelbeid

Kaste:

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

100-150 g meelepärast sinihallitusjuustu

hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Valmista esmalt kaste - kuumuta väikeses potis rõõsk koor ja murendatud sinihallitusjuust, sega ühtlaseks.

Lõika kapsapea pikuti neljaks sektoriks.

Kuumuta grillpann tuliseks, piserda oliiviõliga. Aseta kapsasektorid pannile ning küpseta esmalt ühelt, siis teiselt poolt kenasti kuldseks. Maitsesta soolahelvestega. Aseta serveerimisalusele kapsasektorid, nirista peale veel veidi õli.

Serveeri sinihallitusjuustukastmega, millele lisa maitseks veidi musta pipart ja hakitud värsket murulauku.

  • Kaubanduses levinud "hiina kapsa" korrektne eestikeelne nimi on Pekingi lehtnaeris ehk Pekingi kapsas ehk petsai (Brassica rapa subsp. pekinensis). Õige hiina kapsas ehk hiina lehtnaeris on paksoi (Brassica rapa subsp. chinensis). Nami-Nami proovib edaspidi jõudumööda seda õiget terminit kasutada.   

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR