2 sl õli
1.2 kg kanakintse ja -koibi
8 kooritud küüslauguküünt
0.8 dl pehmet pruuni suhkrut
4 sl maitsestamata riisiäädikat
2 paksu kooritud ingverijuureviilu (u 6 mm)
2.5 dl kanapuljongit
2 viilutatud talisibulat
4 sl sojakastet
Serveerimiseks:keedetud valget riisi
Kuumuta õli suures paksupõhjalises potis keskmisel kuumusel. Maitsesta kanatükid soolaga ning pruunista jaokaupa potis kuldseks ja krõbedaks (6-8 minutit ühelt, siis 6-8 minutit teiselt poolt). Pruunistatud kanatükid tõsta ajutiselt kõrvale (nt taldrikule) ootama.
Siis prae küüslauguküüned kuldseks, tõsta kanatükkide juurde ootama. Kui pannile on veel liigset õli jäänud, siis vala see minema.
Tõsta pott uuesti tulele, lisa 1,5 dl vett. Siis lisa suhkur ja sega, kuni suhkur on lahustunud ja kergelt karamelliseerunud ehk kuldseks muutunud (u 4 minutit). Lisa ettevaatlikult riisiäädikas, siis sega uuesti läbi. Nüüd lisa ingveriviilud, kanapuljong ja sojakaste. Siis aseta uuesti potti kanatükid (nahk ülal) ja küüslauguküüned. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta tasasel tulel umbes 20-25 minutit, kuni kana on küps.
Tõsta kanatükid vaagnale ootama. Keeda karamellikastet umbes 10 minutit, kuni see on paksenenud. Pane kanatükid kastmesse, puista peale hakitud roheline sibul ja serveeri riisiga.
Mugandatud Bon Appetit lehelt.
Retsepti kommentaarides soovitatakse lisada maitseks veel natuke Tai kalakastet.
Väga maitsev. Valmistasin pool kogust ja sain oluliselt kiiremini tehtud, kui 1.45, kui poeskäik välja arvata. :) Praadisin malmpannil kõik korraga ning kastme tegin samuti seal.
Oii kui hea see oli :) </br> Ma kasutasin sojakastme asemel vasikafondi ning lisasin natuke tšillihelbeid.</br> Kaste jääb mõnusalt kleepuv ning kuskussiga väga maitsev.
Oppaaa, hopsti minu uute lemmikute hulka!
Karamellikana
Roog on inspireeritud Vietnami ja Filipiinide köögist.