1 sl oliiviõli
1 sl terasinepit
soola ja musta pipart
750 g kartuleid
120 g peekonit (mitte väga õhukest)
225 g rooskapsaid
Kuumuta ahi 200° C.
Väikesed kartulid lõika neljaks, suured umbes 2 cm tükkideks. Peekon lõika tükkideks. Rooskapsad lõika pooleks.
Sega suures kausis 0,5 sl oliiviõli, sinep ja sool omavahel. Lisa kartul ja peekon, sega korralikult läbi. Laota ühtlase kihina suurele ahjupannile. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni kartulid on küpsed. Sega paar korda.
Tõsta ahju kuumust 230° C. Sega rooskapsad ülejäänud 0,5 sl õliga. Laota rooskapsad pannile, lõikepind allpool. Küpseta veel 15 minutit, kuni rooskapsad on kuldpruunid ja küpsenud ning peekon krõbe.
Maitsesta soolaga ja serveeri.
Retsept on mugandatud The Kitchn veebilehelt. Pildi tegi Annuzhka.
Väga maitsev roog. Olin varem üsna skeptiline rooskapsaste suhtes, kuna paaril korral, mil neid söönud olin olid need mõrud ja ei köitnud üldse. Aga nüüd sain kinnitust, et tegelikult on need tillukesed kapsad väga maitsvad. Valmistamisel kasutasin värskeid rooskapsaid, mitte külmutatud. Kindlasti teen teinekordki :)
Kartulid ja rooskapsad
Ahjus küpsetatud kartulid ja rooskapsad peekoniga.