Kikerhernesalat tahiniga

Salat meenutab veidi klassikalist munasalatit, nii et sobib hästi "munasalatiga" võileibade tegemiseks nendele, kes jälgivad vegan-dieeti. 

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g purk konservitud kikerherneid

1 sl tahini seesamipastat

0.5 küpset avokaadot

1 sl Dijoni sinepit

0.5 sidruni mahl

1 hakitud väike küüslauguküüs

5 sl hakitud murulauku

1 väike hakitud paprika

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kurna ja loputa kikerherned, pane kaussi. Suru kikerherned kahvliga katki. Lisa avokaado ja kõik maitseained, purusta veel veidi kahvliga. (Soovi korral võid ka veidi saumikseriga peenestada). Lisa hakitud murulauk ja tükeldatud paprika, sega läbi ja maitsesta parajaks. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Mikk Mägi ja Loore Emilie Raavi raamatust "Tähtpäevad taimetoiduga. Retsepte ja tarkusi vegantoidust" (Pegasus 2014). Raamatus pandi seda salatit röstitud saiaviilude vahele, lisandiks tomat, kurk ja lehtsalat. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Marju T.
postitatud 20.09.2023 19:25

Viimasel ajal olen sarnaseid kikerhernesalati variatsioone saia vahele pistnud ☺️ Täiuslik lõuna kaasa võtmiseks!