300 g kuivatatud põldube
praadimiseks võid või õli
2 sibulat
100 g odrakruupe
400 g suitsuribi või üks suitsutatud seakoot
soola ja musta pipart
3 l vett
Pane oad eelmisel õhtul külma vette likku - soovitatavalt vähemalt 12 tunniks. Loputa korralikult. Lõika sibulad ja porgandid tükkideks. Loputa kruubid.
Kuumuta paksupõhjalises potis rasvaine. Lisa sibul ja porgand, prae läbi. Lisa oad, kruubid, suitsukoot või -ribi, loorberilehed ning värske vesi. Kuumuta keemiseni ja hauta pliidil tasasel tulel paar-kolm tundi, kuni oad on pehmed.
Kui soovid, võid panna supi hoopis ahjupotiga 180-kraadisesse ahju umbes 3 tunniks hauduma - siis saad eriti maitsva supi.
Nami-Nami retsept ilmus ajakirja Kodu&Aed 2015. a. veebruarinumbris. Ilusa pildi tegi Juta Kübarsepp.
See oli 1 maitsev supp!
Hexy, mis lihatükki Sa kasutasid?
Pille, mina kasutasin suitsuribi.
Väga nämma! Tegin pliidil ja koodiga, kruubid olid otsas, aga panin nende asemel tange. Porksi ja sibula lisasin ka veits hiljem, sest olen hernesupiga nii tegema harjunud. 5+
Nii tore, et maitses, hea Penelope!
Oasupp saab kordades maitsvam, kui see teha kooritud põldubadest :)</br> Koorida tuleb aga sügisel, peale saagikogumist ja siis kuivatada :)</br> Soovitan proovida :)</br>
Tegin tavalise suitsukondiga, ja väga väga hea tuli, kindlasti teen seda sel aastal veel,
Oasupp juba aastaid vastlapäeva menüüs, aga väikese nipiga - keedan kooritud põldubadest :)
Tegin, kuigi algselt mitte küll teadlikult selle retsepti järgi. Nüüd retsepti tähelepanelikult läbi lugedes tõdesin, et tõesti selle järgi. Just täpselt nii ju ühte head ja õiget oasuppi tehaksegi :)
Oasupp suitsulihaga
Kui vähegi võimalik, valmista supp puuküttega pliidi ahjus, ent maitsva supi saab ka tavalises ahjus või siis pliidi peal.