2 sl oliiviõli
1 kg sea kaelakarbonaadi
2 sibulat
330 ml pudel siidrit (nt Saku "Pilvine Õun")
2-3 dl kanapuljongit
hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:Kuumuta ahi 180 C. Lõika liha umbes 2-3 cm suurusteks tükkideks. Koori sibulad, lõika pikuti kaheks või neljaks ja seejärel viiludeks. Viiluta seller, porgandid lõika ampsusuurusteks tükkideks.
Kuumuta õli suures kaanega ahjupotis. Pruunista lihakuubikud jaokaupa õlis ümberringi, siis tõsta taldrikule ootama. Maitsesta kergelt soolaga.
Pane potti sibul, seller, porgand ja loorberilehed, maitsesta kergelt soolaga ning prae siis kuldseks (u 10 minutit).
Tõsta praetud lihakuubikud - ja taldrikule kogunenud leem - uuesti potti. Lisa siider ja nii palju kanapuljongit, et liha ja köögiviljad oleks kaetud*. Maitsesta, siis kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega ning pane umbes kaheks tunniks ahju hauduma. Kui soovid, võid lõpus kaane pealt võtta ja rooga ilma kaaneta ahjus hautada - siis saad jumekama roa ning leem keeb veidi kokku.
Serveerimiseks puista peale peterselli.
Siidrisiga mulle meeldis. Liha jäi mõnus mure. Aga kõige rohkem meeldisid mulle need köögiviljad. Ehtne mugavustoit. Sai tehtud puupliidi ahjus.
Järgi proovitud, supper hea! :)
Paistab väga isuäratav.. kusjuures mulle viimasel ajal meeldibki rohkem selline hautatud liha variant nagu pajaroog vms... :)
Meie pere meestele meeldis väga! Otsustasime, et see roog saab vana-aasta õhtul lauale :)
Nii tore kuulda, armas Piret!!
<p>Juhuse tahtel sai tehtud Jaanihanso humalasiidriga ja tulemuseks oli väga mehine maitse: loogiliselt, humal meenutab ju õlut ja kogu roog tundus õllemaitseline.</p><p> Soovitan taolist varianti òllesõpradele.</p>
Väga, väga mõnus roog. Liha lausa sulab suus ja milline maitse!!!!! :)</br> Kindlasti läheb kordamisele.
Keele viis alla
Väga tore lugeda, Liina! Ja aitäh pildi lisamise eest!
Ma paneks kaalikat ja kartulit ka!
Siidris hautatud siga
Aeglaselt hautatud sea kaelakarbonaad siidri ja köögiviljadega.