Juustu-lehtpeedivorm

Rohke juustu ja vahukoorega küpsetatud lehtpeet. Proovi ka sarnasel põhimõttel valmistatud lillkapsavormi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
50 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g kimp värsket lehtpeeti

2 dl 35% rõõska koort

1-2 sl terasinepit

150 g jämedalt riivitud Gruyère'i juustu

4-5 sl riivitud parmesani juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C.

Rebi lehtpeedilehed varte küljest, siis lõika varred ca 5 cm juppideks. Kuumuta potis vesi keemiseni, keeda lehtpeedivarsi soolaga maitsestatud vees 3-4 minutit, kuni need pehmenevad. Siis lisa minutiks ka lehtpeedilehed, et neid kergelt närtsitada. Nõruta hoolega.

Sega rõõsk koor ja sinep omavahel, siis sega lehtpeediga. Sega juurde riivitud Gruyère'i juust. 

Tõsta lehtpeedisegu sobiva suurusega vormi. Puista peale Parmesan. Küpseta 30 minutit, kuni roog on pealt kuldne.

Serveeri.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 22.07.2014 11:58

proovin täna

Karima
postitatud 22.07.2014 23:31

kuumana oli ta suht vedel ( minul) pärast kui jahtunud oli siis oli mõnus kreemjas ja väga maitsev !

Pille
postitatud 17.09.2016 17:32

Meie pere suur lemmik! Sobivad ka kõiksugu muud riivitud juustud muidugi :)