1.5 kg searibisid (u 2 ribiplaati)
Marinaad:200 g magusat tšillikastet (u 2 dl)
1 dl õlut
0.5 dl sojakastet
2 tl riivitud ingverijuurt
Eeltööd: Sul on vaja vaid ribiplaate, nii et turult ostetud paksult ribitükilt lõika ära kamar ja esimene pekikiht - ma jätsin umbes 1,5-2 cm jagu liha ribide kohale. Kui küpsetad ribisid ahjus, siis lõika ribid lahti. (Süte kohal grillimiseks on kergem ribiplaat terveks jätta ja peale küpsetamist lahti lõigata).
Sega marinaadiained omavahel. Lisa lahtilõigatud ribid, pööra neid marinaadis ja lase 3-24 tundi maitsestuda.
Küpseta ribisid 200-kraadises ahjus umbes 1,5 tundi, neid aeg-ajalt pöörates, kuni ribid on hästi pehmed ja mahlased ja küpsenud.
Inspiratsioon: Austraalia ajakiri Taste.com.au, pildi tegi Pille Petersoo.
Mina tirin veel selle kontide peal oleva n.n. kile ka ära, lähevad maitsed paremini sisse ja kuidagi krõbedam jääb ;)
Tead, Ilsu, ma lugesin kõikjalt selle nn kile kohta, aga konkreetsetel ribidel seda lihtsalt polnud - midagi vintsket hamba alla ei jäänud. Aga kui on silmaga tuvastatav hele nahkjas kile, siis jah, võiks selle esmalt eemaldada :)
Jah, ega see ju eriti ei muuda lõpptulemust, see on mul siuke protsessi osa ;) Ja see käib suht lihtsalt sealt ära ka. Mulle meeldib lihaga mässata ;)
No ikka väga mõnusad ribid tulevad selle retsepti järgi :)
Kas soola ei pandagi marinaadile?
keitz, ei ole otseselt vajalik, kuna sojakaste on väga soolane ja seda on siin üle 3 supilusikatäie!
Omalt poolt lisasin marinaadi 2tl täit kanget sinepit.
Meie pere lemmikud. Kõik ainult mõmisesid söögilauas ☺️
Mõnusad ja mahlased searibid
Õlle, magusa tšillikastme, ingveri ja sojaga maitsestatud mahlased searibid. Mina küpsetasin ahjus, aga saab ka grillil/süte kohal.