1 kg varajasi kartuleid
2.5 dl õunaäädikat
tavalist jämedat meresoola ja meresoolahelbeid
2-3 sl võid
hakitud värsket murulauku
Pese kartulid hoolega. Pane potti kartulid, äädikas ja 1 sl meresoola. Lisa nii palju vett, et kartulid oleksid üleni veega kaetud (ca 2,5 cm vee all lausa). Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed. Nõruta hoolega, siis lõika kartulid pooleks.
Kuumuta või suurel praepannil mõõdukalt tugeval kuumusel. Lisa kartulid, maitsesta soola ja pipraga. Prae, panni aeg-ajalt raputades, kuni kartulid on krõbedad ja kuldpruunid - umbes 8-10 minutit.
Puista peale soolahelbeid ja hakitud murulauku ja serveeri.
Mugandatud USA ajakirjast Bon Appetit.
Oooo, peab proovima!
Proovitud ja tõesti super, külalised ka kiitsid!
Tahan kindlasti proovida!
Inglise koka saates oli see retsept,sai katsetatud ja tõesti maitsev oli
Tegime, väga maitsvad!
Ütlen ausalt- siga ka ei söönud :( Kahju oli raisatud kartulitest. Keetsin kartuleid u 30 min-pärast praadisin teise sama palju neid võiga. Jube-nagu hapud ping-pongi pallid. Ilmselt oli valmistusviis retseptis vale. Ilmselt peaks kartulid enne lihtsalt vees pehmeks keetma, kurnama ja praadimise ajal lisama veidi valgeveini või õunaäädikat. Nüüd tagantjärgi tundub see nagu loogilisem.
Külli, ei ole retseptis midagi valesti, Sulle lihtsalt ilmselt ei meeldi äädikas. Samas tulevad ilmselt toredad kartulid ka Sinu välja pakutud viisil valmistades, nii et proovi aga!
Õuna äädikaga meile ei meeldinud, proovin tavalise äädikaga. Lõhn on jube :D
Aitäh meenutamast! Need on niiiiiii head!
Kreekas vaimustas meid sarnane roog kuid kartulid olid tehtud sidrunimahlaga. Või oli olemad. Järjekorda ei tea.
Äädikas tekitab mul kõrvetusi ---parem ei proovi, aga teistele ---head maitseelamust!
Tegin äädika kartuleid ilma äädikata :) olid head!
Appiiiii, need tunduvad nämmad! Äädikakrõpsud mu megalemmikud eluaeg olnud. Muidu suur kartulikrõpsude sõber pole :)
Äädikakartulid (keedetud)
Algretseptis oli kasutatud destilleeritud valget äädikat (distilled white vinegar), aga asendamiseks sobib ka õunaäädikas.
Kõige paremini sobivad väikesed varajased kartulid. Mõnus ja kergelt äädikane lisand.