Kama-toorjuustu-küpsisekook

Kama annab toorjuustu-kohupiimakoogile põneva maitse, mis sobib hästi hapuka toormoosiga. Marjad teevad muidu lihtsa küpsisekoogi serveerimisel kauniks ja ahvatlevaks. 

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 pakki vanillimaitselisi kandilisi küpsiseid (a 165 g)

2 dl vaarika- või mustasõstratoormoosi

Kreem:

300 g kohupiimapastat

2 dl 35% rõõska koort

200 g toorjuustu

3 sl kamajahu

1 dl suhkrut

3 želatiinilehte

1 laimi mahl

Kaunistuseks:

1 granaatõuna seemned või külmutatud vaarikaid

Valmistamine

Vahusta koor suhkruga, sega juurde toasoe toorjuust, kamajahu ja kohupiimapasta. 

Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ja sulata kuumas laimimahlas. Nirista veidi jahtunud želatiin kamavahu hulka. 

Lao 8 küpsist alusele, siis peale 1/4 toormoosist ja 1/4 kamakreemist. Taas kiht küpsiseid, moos ja kreem. Jätka sel moel, kuni saad kokku 4 küpsisekihti.

Kata kook pealt moosi ja kamavahuga. Tõsta järgmise päevani külma maitsestuma. Kaunista granaatõunaseemnete või külmutatud vaarikatega. 

Lia Virkuse retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine veebruaris 2014

LISA KOMMENTAAR