Seesamiseemnetega küpsetatud ja sidrunimahlaga maitsestatud kanafilee. Serveeri pastinaakide ja seesamikastmega.
4 kana rinnafileed
2 sl sojakastet
1 sl suhkrut
1 sl sidruni- või laimimahla
2 sl õli
1 sl seesamiseemneid
võid või õli
Sega sojakaste, sidruni- või laimimahl, suhkur ja õli omavahel. Lisa kanafileed ning lase vähemalt 20 minutit maitsestuda.
Prae kanafileed kuumal praepannil õli-võisegus mõlemalt poolt kuldpruuniks. Laota ahjuplaadile, puista peale seesamiseemned. Küpseta 225kraadises ahjus 18-20 minutit.
Allikas: Soome ajakiri Glorian Ruoka & Viini (7/2010), tugevasti mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Sidruni-seesamikana
Seesamiseemnetega küpsetatud ja sidrunimahlaga maitsestatud kanafilee. Serveeri pastinaakide ja seesamikastmega.