270 g jahvatatud mandleid või mandlijahu (u 5 dl)
130 g kookosjahu (u 2,5 dl)
2 tl MEIRA küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
0.5 tl jahvatatud muskaatpähklit
0.25 tl soola
60 g kookospalmisuhkrut (u 1,25 dl)
1 suure sidruni riivitud koor
30 g kookosrasva (u 1 kuhjaga sl)
3.25 dl mandlipiima või tavalist piima
100 g mustikaid (u 2 dl)
Kuumuta ahi 200 C, kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Sega kausis mandlijahu, kookosjahu, küpsetuspulber, kaneel, muskaat, sool, kookospalmisuhkur ja riivitud sidrunikoor omavahel. Riivi jämeda riiviga juurde tahke kookosrasv, siis mudi see sõrmede vahel kuivainesegu hulka.
Sega juurde (mandli)piim, siis sega õrnalt hulka mustikad. Suru tainas kergelt kokku, siis kummuta ahjuplaadile ja vajuta/vormi umbes 25 cm läbimõõduga kettaks, kõrgusega 2,5 cm. Lõika saadud ketas noa abil kaheksaks sektoriks.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni skoon on kuldpruun ja krõbe, aga keskelt veel veidi mure.
Võta ahjuplaat välja, lase skoonil jahtuda. Siis lõika sektoriteks ja serveeri.
Allikas: theKitchn, veidi mugandatud
Skoonid lõhnavad väga mõnusalt (mandel + sidrun, eks), aga tunnistan, et meie pere lemmikuks ei saanud ja rohkem ilmselt ei tee. Väga pudedad - ja kui pole otseselt vaja gluteenivaba/Paleo/vegan skoone teha, siis teen oma tavapäraseid võiga varianti. Samuti meeldisid mulle rohkem need servatükid, mis olid kuldpruunid ja krõbedamad - ehk järgmisel korral teeks ehk väiksemaid skoone, et oleks rohkem krõbedaid servi, mida süüa. Ehk siis ise ei tee, aga samas huvilistel poole kogusega alustuseks soovitaks proovida küll.
Sidruni-mustikaskoonid
Gluteenivabad Ameerika stiilis skoonid, suured ja natuke muredad. Vegan-versiooni jaoks kasuta mandlipiima.