400-500 g (külmutatud) rohelisi või kollaseid aedoakaunu
praadimiseks oliiviõli või võid
4 suurt küüslauguküünt
maitse järgi soola
Kui kasutad värskeid ube, siis puhasta need esmalt ja keeda soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta ja värskenda külma vee all. Lõika oad seejärel soovi korral pooleks. Külmutatud ube pole sulatada vaja.
Võta suur praepann, aseta mõõdukalt kuumale tulele. Kui pann on kuum, siis lisa oakaunad ja tubli sorts oliiviõli või võid. Kui kasutad külmutatud ube, siis lisa need pannile ja kuumuta mõõdukal kuumusel, aeg-ajalt segades, kuni oad on üles sulanud.
Samal ajal koori küüslauguküüned ja lõika viiludeks. Kui ubadest eraldunud vedelik on aurustunud, siis lisa pannile küüslauk. Alanda kuumust ning prae veel umbes 5 minutit, kuni oad on krõbedad ja küüslauk kenasti kuldne.
PS Kui Sa jälgid nn Paleo-dieeti, siis nt Paleo Living Magazine kiidab roheliste ubade söömise igati heaks: Are green beans Paleo?, sama teevad mitmed USA Paleo-gurud.
Ülimaitsvad!
Hääd oad.
need oad koos parmesaniga on ka super variant.
Väga head, järgmine kord panen küüslauku rohkem veel! :)
Väga maitsev toit aga lisan kindlasti rohkem küüslauku järgmisel korral.
Uba ei ole ju paleo..!
Miu, ma lisasin sellekohase täpsustuse retsepti lõppu!
Mõnusad krõmpsud oad. (Postitatud 06.08.2008)
Lemmikud:) (postitatud 07.02.2009)
Head olid!!!! (Postitatud 03.09.2011)
Küüslauguoad
Rohelised oad küüslauguga, pannil praetud. Sobib nii roheliste kui ka kollaste valmistamiseks.