4 pardikoiba
soola ja musta pipart
200 g kooritud porgandeid
1 apelsin
kimp värsket tüümiani
2.5 dl heledat õlut
1 sl mett
Patsuta koivad majapidamispaberiga kuivaks ning pane külmale pannile. Pruunista keskmisel kuumusel ühelt ja teiselt poolt. Seejärel maitsesta soola ja pipraga.
Pane koivad ahjuvormi, vala juurde ka pannile tekkinud pardirasv.
Seejärel pane vormi apelsiniviilud, väiksemaks lõigatud porgandid ning pisikeste tükikestena mesi. Vala juurde õlu.
Kata vorm kaane või fooliumiga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 10 minutit.
Seejärel alanda kuumus 150 kraadile ning hauta kaks tundi.
Pildi tegi Annuzhka.
Retsept ilmus ajalehes Postimees (9.12.2013). Ragne kommenteerib: Apelsinikoor annab roale kerge mõru järelmeki. Kui seda ei soovi, kasuta hautamisel kooritud apelsini.
Pardikoivad on ilmelt üks maitsvamaid lihasid, mis ma söönud olen, aga selle retsepti puhl jäi roog pisut liiga rasvane. Järgmine kord jätan vist panni pealt rasva valamata vormi ja küpsetan osa ajas fooluimita. Apelsini koored eemaldan ka teinekord, seekord jäi retsept esmalt läbi lugemata :) Üldiselt maisev!
Pardikoivad õlle, apelsini ja tüümianiga
Toidublogija Ragne Värk jagab pühade puhul oma imelist pardikoibade valmistamise retsepti.