Tatra 'risoto'

Fotol on "tatrarisoto" kaunistuseks praetud suitsupeekonitükid, ent "risoto" ise sobib ka taimetoitlastele. Kreemisuse saab tatrapuder toorjuustust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

praadimiseks võid või õli

200 g tatratangu (u 2,5 dl)

2 suuremat sibulat

1 l köögivilja- või kanapuljongit

150 g karp toorjuustu

vajadusel soola

Valmistamine

Haki sibulad, hauta võis või õlis klaasjaks.

Lisa tatar, sega läbi. Hakka vähehaaval puljongit lisama. Kui kogu vedelik on imendunud, sega juurde toorjuust.

Vajadusel maitsesta soolaga. 

Nipid ja soovitused:

  • Vegetaarse versiooni jaoks kasuta kindlasti köögiviljapuljongit. 

Allikas: ajakiri Oma Maitse, jaanuar 2012 (lk 62, Tatra-"risoto" koos Moskva suitsuvorsti tšipsidega), koguseid täpsustatud ja retsepti mugandatud. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 26.02.2014 18:02

Tegin täna õhtusöögiks, lisasin tuubist Gourmet Gardeni tillipastat ning suitsuvorstitšipside asemel kaunistasin tatraroa praetud peekoniga. Meeldis väga!

Merle
postitatud 28.02.2014 15:56

Suure tatrapudrusõbrana pidin kohe proovima. Või/õli asemel kasutasin kookosrasva, soola polnudki vaja ning liha asemel serveerisin kirsstomatite ja rohelise sibulaga. Nämm!

Elys
postitatud 09.04.2014 23:58

Toorjuustu asemel kasutasin kaerakoort, väga maitsev.

Mai
postitatud 19.11.2014 19:17

Väga lihtne ja ülihea! Segasin praetud peekoni sisse ja pakkusin sibula-kooresalatit juurde. Isegi mu tatravihkajast mees sõi ja kiitis.

Jeti
postitatud 01.03.2015 18:09

Väga mõnus roog ja mis eriti tore, meeldib ka meie pere lastele.

Nämmu
postitatud 23.03.2015 19:04

Väga lihtne ja maitsev. Teinud juba korduvalt kuna ühendab mu lemmikuid- tatart ja kreemist risotto