praadimiseks võid või õli
200 g tatratangu (u 2,5 dl)
2 suuremat sibulat
1 l köögivilja- või kanapuljongit
150 g karp toorjuustu
vajadusel soola
Haki sibulad, hauta võis või õlis klaasjaks.
Lisa tatar, sega läbi. Hakka vähehaaval puljongit lisama. Kui kogu vedelik on imendunud, sega juurde toorjuust.
Vajadusel maitsesta soolaga.
Allikas: ajakiri Oma Maitse, jaanuar 2012 (lk 62, Tatra-"risoto" koos Moskva suitsuvorsti tšipsidega), koguseid täpsustatud ja retsepti mugandatud.
Tegin täna õhtusöögiks, lisasin tuubist Gourmet Gardeni tillipastat ning suitsuvorstitšipside asemel kaunistasin tatraroa praetud peekoniga. Meeldis väga!
Suure tatrapudrusõbrana pidin kohe proovima. Või/õli asemel kasutasin kookosrasva, soola polnudki vaja ning liha asemel serveerisin kirsstomatite ja rohelise sibulaga. Nämm!
Toorjuustu asemel kasutasin kaerakoort, väga maitsev.
Väga lihtne ja ülihea! Segasin praetud peekoni sisse ja pakkusin sibula-kooresalatit juurde. Isegi mu tatravihkajast mees sõi ja kiitis.
Väga mõnus roog ja mis eriti tore, meeldib ka meie pere lastele.
Väga lihtne ja maitsev. Teinud juba korduvalt kuna ühendab mu lemmikuid- tatart ja kreemist risotto
Tatra 'risoto'
Fotol on "tatrarisoto" kaunistuseks praetud suitsupeekonitükid, ent "risoto" ise sobib ka taimetoitlastele. Kreemisuse saab tatrapuder toorjuustust.