Rukkijahust näkileibadele annab mõnusa maitse Valio Forte Speciale juust. Retsepti autor on Neikidi peakokk Koit Uustalu.
200 g rukkijahu (mul oli täisterajahu)
50 g Valio Forte Speciale juustu
maitse järgi kuivatatud ürte - nt
tüümiani või punet või basiilikut
2 muna
3 sl oliiviõli
soola
Riivi juust peene või keskmise jämedusega riiviga.
Sega komponendid mikseris omavahel. Rulli taigen nii õhukeseks, kui võimalik.
Küpseta 180-kraadises ahjus 8-10 minutit.
Juustusõbrale maitsevad kindlasti! Minu jaoks jäid natuke liiga tihked, küpsiselised, aga mees pistis pannitäie mõne minutiga pintslisse :)
Kas juust tuleks taignasse peenelt riivitult panna?
Kairi, mina riivisin jämedalt, et oleks natuke juustusemaid tükke, aga see on tegelikult täitsa maitse asi.
Näkileivad juustuga
Rukkijahust näkileibadele annab mõnusa maitse Valio Forte Speciale juust. Retsepti autor on Neikidi peakokk Koit Uustalu.