1 sl õli
1 hakitud sibul
2 hakitud sellerivart
1 hakitud küüslauguküüs
175 ml kuiva valget veini
3 dl kanapuljongit
1 sl maisitärklist + 1 sl külma vett
400-500 g külmutatud mereannisegu
väike punt värsket tilli
5 sl crème fraîche'i
Serveerimiseks:küüslaugusaia
Tõsta mereannisegu eelmisel õhtul sügavkülmast külmkappi sulama.
Kuumuta õli suurel praepannil. Lisa sibul ja varsseller ning prae tasasel tulel 10 minutit, kuni sibul on pehme. Ära pruunista!
Lisa küüslauk ja prae veel minut aega. Lisa vein ja kuumuta tugeval tulel, kuni vein on aurustunud.
Lisa puljong ning maisitärklisesegu ning kuumuta 5-10 minutit, kuni kaste on paksenenud. Sega tihti.
Maitsesta, lisa sulatatud-nõrutatud mereannisegu ja enamus hakitud tillist. Kuumuta paar minutit, kuni mereannisegu on korralikult läbi kuumenenud. Sega juurde crème fraîche.
Serveeri küüslauguleivaga ja puista hautisele peale ülejäänud till.
Retsept on mugandatud BBC Good Foodi lehelt (Creamy seafood stew). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kreemjas mereannihautis
Kiiresti valmiv lihtne mereanniroog. Nami-Nami soovitab kasutada Marine külmutatud mereandide kokteili.