400 g kanafileed
25 g võid
1 sibul
1 tl garam masala maitseainesegu
1 tl vürtsköömneid
1 tl kollajuurt
0.5 tl ingverit
0.5 tl tšillihelbeid
0.5 tl jahvatatud kardemoni
400 g konservitud purustatud tomatit
150 g Saare Smetana hapukoort või maitsestamata jogurtit
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:keedetud riisi
Lõika kanafileed ribadeks. Prae potis või kõrgeservalisel pannil võis kuldseks. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja vürtsid. Prae läbi.
Lisa purustatud tomatid, maitsesta soola-pipraga ja hauta, kuni kana on küps. Päris lõpus lisa Saare smetana ja kuumuta läbi, aga ära enam keeda!
Serveeri keedetud riisiga.
Allikas: Soome Valio.
Väga-väga hea ja lihtne roog! Tegin kohe topeltportsu, sest meil oli 5 sööjat, kellest üks on teismeline poiss, ja järgi jäi... no vast ühe vähese söömaga inimese jagu! Vürtse panin natuke vähem, igaks juhuks, sest 2 sööjat on päris lapsed, aga igaühel oli võimalus vürste lisaks raputada, ning seda võimalust ka kasutati. Igatahes väga lastesõbralik roog, jääb kindlalt meie pere lemmikute hulka.
päris mõnus ja kiiresti valmiv juurde serveerisin veel üle praetud keedumuna
Esimesel korral jätsin vürtsköömned ja garam masala lisamata, oli mõnusalt mahedapoolne. Lapsed sõid ka täitsa meelsasti!
See kanakarri on meil päris tihti menüüs. Nüüd on vürtsköömned ja garam masala ka majas täitsa olemas jälle, nii et lisan neid ka. :)
Väga maitsev!
Tomati-kanakarri
Indiapäraste maitseainetega lihtne kanakarri. Üllatavalt mahedamaitseline!