1 kg suvikõrvitsat (soovitatavalt nooremaid rullkõrvitsaid)
3 sl külmpressitud oliiviõli
1 sl mooniseemneid
1 riivitud küüslauguküüs
poole laimi mahl
peenelt hakitud tšillit
soola ja musta pipart
Pese suvikõrvitsad, riivi jämeda riiviga. Pane suurele sõelale, puista peale umbes teelusikatäis soola. Sega kergelt läbi ning jäta u 30 minutiks sõelale nõrguma.
Suru suvikõrvits seejärel võimalikult kuivaks ning pane kaussi. Sega juurde ülejäänud ained. Serveeri.
Inspiratsioon: BBC Good Food, pildi tegi Juta Kübarsepp.
See retsept kohe kutsus proovima. Kuna mooniseemneid kodus ei juhtunud olema, kasutasin musti seesamiseemneid. Superhea tuli, homme teen jälle! Aitäh Nami-Nami!
Väga hea laiskvorstide retsept - kasutan juba ammu :D Ise panen tavalise oliiviõli asemel hakitud päikesekuivatatud tomateid ja selle õli - väga hea ütleksin!
Samuti proovitud ja tehtud ja väga maitses. Kummalisel kombel ei leidnud poest mooniseemneid ja panin nende asemel Santa Maria wasabi ja seesami maitseainesegu ning peale veel tavalisi seesamiseemneid. Läheb kindlasti kordamisele, loodetavasti järgmisel korral mooniseemnetega!
Valmistasin täna seda salatit, meie pere see väga maitses ja soovitaksin kõigil seda salatit proovida, Te ei kahetse
Proovin veidi porgandit panna lisaks.
Mulle väga maitses!
Lisaks kõige peale riivitud laimikoort..
Särtsakas suvikõrvitsasalat
Kena riivitud toorsalat. Fotol on kasutatud kollast ja rohelist rullkõrvitsat.