Soe kukeseenesalat

Samal moel võib valmistada ka sooja šampinjonisalatit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 punast paprikat

400 g rohelisi aedube

400 g kukeseeni või šampinjone

2 sl õli

Kaste:

3 sl oliiviõli

1-2 sl valget veiniäädikat

1 purustatud küüslauguküüs

1 sl paprikapulbrit

0.5 tl soola

0.25 tl jahvatatud musta pipart

Valmistamine

Pese paprikad, eemalda seemned ja lõika viljaliha ribadeks. Eemalda oakaunadelt puitunud osad ja lõika kaunad tükkideks. Pese ja puhasta kukeseened.

Kummuta pannil õli. Küpseta seeni mõni minut, kuni seentest eraldunud vedelik on peaaegu aurunud. Siis lisa pannile oad ja paprikad, kuumuta veidi. 

Sega kastmeks õli, veiniäädikas, küüslauk, paprikapulber, sool ja pipar. 

Tõsta pann tulelt. Sega juurde salatikaste. Serveeri, juurde paku soovi korral värsket sepikut.

  • Retseptis seda ei öeldud, aga tegelikult võiks ube eelnevalt 5-10 minutit soolaga maitsestatud vees keeta. 

Retsept on kogumikust "Kiiresti ja Maitsvalt retseptikaardid" (Salatid ja supid, kaart 26). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Maria
postitatud 09.03.2012 16:26

Väga hea soe salat :) Eriti kui keedetud muna peale viilutada.

Üllekas
postitatud 01.10.2012 16:25

Soe kukeseenesalat meis vaimustust ei tekitanud. Süüa võis aga teine kord paneks sinna midagi veel juurde.