Samal moel võib valmistada ka sooja šampinjonisalatit.
2 punast paprikat
400 g rohelisi aedube
400 g kukeseeni või šampinjone
2 sl õli
3 sl oliiviõli
1-2 sl valget veiniäädikat
1 purustatud küüslauguküüs
1 sl paprikapulbrit
0.5 tl soola
0.25 tl jahvatatud musta pipart
Pese paprikad, eemalda seemned ja lõika viljaliha ribadeks. Eemalda oakaunadelt puitunud osad ja lõika kaunad tükkideks. Pese ja puhasta kukeseened.
Kummuta pannil õli. Küpseta seeni mõni minut, kuni seentest eraldunud vedelik on peaaegu aurunud. Siis lisa pannile oad ja paprikad, kuumuta veidi.
Sega kastmeks õli, veiniäädikas, küüslauk, paprikapulber, sool ja pipar.
Tõsta pann tulelt. Sega juurde salatikaste. Serveeri, juurde paku soovi korral värsket sepikut.
Retsept on kogumikust "Kiiresti ja Maitsvalt retseptikaardid" (Salatid ja supid, kaart 26). Pildi tegi ÜLLEKAS.
Väga hea soe salat :) Eriti kui keedetud muna peale viilutada.
Soe kukeseenesalat meis vaimustust ei tekitanud. Süüa võis aga teine kord paneks sinna midagi veel juurde.
Soe kukeseenesalat
Samal moel võib valmistada ka sooja šampinjonisalatit.