1 kg väiksemaid varajasi kartuleid
500 g fetaki juustu
250 g kirsstomateid
paar oksa värsket basiilikut
purustatud musta pipart
Pese väikesed varajased kartulid hoolega puhtaks (võimaluse korral kraabi harjaga ka koor maha), siis keeda soolaga maitsestatud vees küpseks.
Samal ajal hõõru fetaki-juust suures kausis pehmemaks. Kui kartulid on küpsed, siis nõruta hoolega, lisa kaussi. Sega kartulid fetajuustuga korralikult läbi, siis sega õrnalt juurde väikesed kirsstomatid ning basiilikulehed.
Maitsesta pipraga, sega läbi ja serveeri.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
mulle meeldib õliga,puhaste maitsetega (ja väimusega)kartulisalat rohkem,näit.kuumade värskete katulitega sidrunikoor ja mahl+tomat,oliivid,ürdid (+kana,kala). feta juust koos tomatiga ka meeldib,kartuliga kokku ei sega
Ma olen seda salatit nüüd paar korda veel teinud ja sellised mõtted on :) Kui Su kartulid ei ole just OTSE suvila peenramaalt võetud, siis ma pigem ikka kooriks need peale keetmist ära. See nõuab sepa käsi, sest kartulid peavad fetajuustuga segades kuumad olema, aga enamasti on nende varajaste kartulite koorimine üsna lihtne. Kindlasti kasuta seda pehmemat fetajuustu (nt Fitaki), see sulab mõnusalt ära. Arla Apetinal on pehme see oranžikas pakk, aga seda pigem ei soovita, sisaldab miskipärast (=soodsam hind!) palmirasva, mida pole siin küll vaja.
tehtud korduvalt ja väga hea :)
Mulle väga-väga meeldis kartuli ja feta kooslus! Ise lisasin ka küüslauku ja rohkem maitserohelist :)
kartulid turult, nühkisin enne korralikult puhtaks, lahtine koor tuli ära. keedetud kartulid purustasin kausis kahvliküljega pisemaks. juustu pidanuks enne väiksemaks tükeldama, kausis oli suht ebamugav suure tükiga jännata. kuna tomatid ei olnud ka kõige pisemad, lõikasin neljaks. basiilikut ei olnud, aga ohtralt rohelist sibulat sobis väga hästi.
Ma just ükspäev tegin, endiselt hea.
Maitsev, naine ka kiitis!
Meeldib. Ise lisasin arbuusi.
Estri suvine kartulisalat
Selle retsepti andis mulle paar aastat tagasi tuntud õppejõud ja koolitaja Ester Eomois, kes seda suvisel ajal oma Noarootsi suvekodus suitsuliha kõrvale serveerib.