30 g peene jahvatusega eelkeedetud bulgur-nisu (u 2 kuhjaga supilusikatäit)
500 g küpseid lihatomateid
50 g talisibulat
400 g siledalehist peterselli
20 g värsket münti
0.5 tl jahvatatud vürtspipart
0,25 tl jahvatatud kaneeli
0,25 tl musta pipart
1-1,5 dl oliiviõli
Loputa bulgur-nisu jooskva vee all ja jäta sõelale nõrguma. Pese ürdid, nõruta hoolega.
Lõika tomatid õhukesteks viiludeks, siis haki väikesteks kuubikuteks. Lõika roheline sibul õhukesteks ratasteks, haki ürdid peeneks. Pane kõik kaussi, maitsesta vürtspipra, kaneeli ja musta pipraga. Lisa sool, sidrunimahl ja oliiviõli, sega kergelt läbi.
Serveeri kohe.
Retsept ilmus ka raamatu "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" Liibanoni peatükis; pildi tegi Juta Kübarsepp. Fotol on vasakul üleval tallemaks Liibanoni moodi ja paremal üleval vürtsidega praetud kanamaks.
Hea kerge ja maitsev!
see on mu uus suur lemmik:)
Mulle väga maitses. Kindlasti läheb kordamisele :)
Huvitav, kas seda võib päev ette ka teha või on parem samal päeval valmistatud salat?
Väga maitsev ja toitev salat. Eriti sobilik grillitud liha kõrvale.
Anissa Helou kirjutas mulle, et "parsley too coarse and a little too much burghul" :D
Tabboulleh ehk bulgurisalat rohke peterselliga
Taboulleh on Liibanonis ja mujal Lähis-Idas populaarne salat, mille põhikomponentideks on petersell ja tomat, purustatud eelkeedetud nisu ehk bulgur annab veidi lisatekstuuri.