500-800 g tavalist või pärmi-lehttainast (nt Härmavili)
1 sl oliiviõli
1-2 hakitud sibulat
1 sl kuivatatud punet
500 g tetrapakendis kreemjat fetajuustu või fetalaadset juustu
400-500 g spinatit (võib olla külmutatud)
1 lahtiklopitud muna
Lase külmutatud pärmi-lehttainal esmalt sulada.
Kui kasutad värsket spinatit, siis pese hoolega, kuumuta suurel pannil läbi, kuni spinat on "kokku kukkunud". Siis loputa kiiresti külma jooksva vee all, nõruta hoolega ja haki peeneks.
Kui kasutad külmutatud spinatit, siis sulata see ja suru kuivemaks, vajadusel haki peenemaks.
Prae sibul oliiviõlis pehmeks, lisa ülejäänud ained (v.a. muna).
Lase veidi jahtuda ja taheneda. Sega juurde lahtiklopitud muna (jäta veidi pintseldamiseks).
Rulli tainas lauale, määri täidisega. Keera rulli, tõsta ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt munaga, soovi korral puista pirukale helbelist meresoola ja veidi punet.
Küpseta 200-220kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pirukas on pealt kaunilt pruun (pigem tumepruun - siis võib kindel olla, et ka seest on läbi küpsenud).
Väga hea ja lihtne teha.Ka meespool kiitis!
See on tõesti hea pirukas, kuid filotaignaga tehes oli parem kui pärmi-lehttaignaga. Kuid ma ei tea, kas see vahe nii suur nüüd ka oli, arvestades flotaignaga mässamist ja hinnavahet
See oli hea!
Tegime just eile kolleegidega Kreeka toidu õhtu, üks neist hittidest oligi vale-spanakopita. Veel tänagi sai lõunaks seda söödud.
Tõesti, pirukas on mahlane, vürtsiselt soolaka juustuse sisuga ja pealt imekaunilt kuldne. Tõeliselt maitsev suutäis. Lihtne teha ning jagub ka suuremal peolaual.
OIOI kui hea see oli, ja tõesti lihtne teha ka. mul vajus rull ahjus hästi laiaks ja läks pealt mõnest kohast lõhki (panin veidi rohkem täidist), kuid lahtilõigatuna jäi täitsa ilus. õhtu jooksul hiilis seltskond köögi ja diivani vahet, kuni see otsa sai:) kindlasti teen uuesti.
Tehtud. Väga hea suutäis.
väga hea pirukas, omalt poolt sai lisatud pirukasse natuke õhukesi peekonitükikesi
minul tuli see väga soolane ja täidist oli liiga palju. Aga lähiajal tahaks siiski uuesti proovida ja nüüd juba tean, mida teisiti teha.
Hea avastus.
Väga maitsev pirukas, teeks teine kord veel
ma poleks uskunud et spinat nii hea on !
Esimene kord seda valmistada oli mulle veidi raske aga see-eest väga-väga maitsev!!!
Panin umbes poole vähem fetajuustu ja tuli ikkagi ülisoolane, samas kreemisust täidises jäi väheks. Midagi tuleks retseptis muuta.
Mirjam, ei tule, retsept on väga hea ja aastakümneid kasutuses olnud nüüdseks. Keegi pole kunagi kurtnud ja usu mind, seda on päris mitu inimest proovinud. Uurin pigem seda, et mis juustu Sa täpselt kasutasid?
Vale-spanakopita e. spinati-fetapirukas
Selle spinati-fetapiruka retsepti sain Kanada eestlanna Liisa Kääridi käest mitu-setu aastat tagasi, siin on aastate jooksul mugandatud variant.
Kõik kreeklased on pirukast vaimustunud olnud!